Området

Kildebjerg Ry ligger centralt placeret i Østjyllands attraktive natur med Himmelbjerget og Gudenåen lige i nærheden. Netop derfor har mange aktive og naturglade mennesker valgt at bo i Ry.

Der er mange aktive foreninger og klubber, og det er en by, som gennem de seneste år har tiltrukket mange tilflyttere, og generelt opleves byen som åben og inkluderende også overfor nye mennesker, der ønsker at tage aktivt del i byens liv.

Det nye byområde grænser op til den nordøstlige del af Ry by, hvor der inden for få hundrede meter findes gode indkøbsmuligheder. Ry er en aktiv stationsby med mange spændende specialforretninger. Ry er også en by med overvældende mange fritidsaktiviteter. Pulsparken er helt unik med muligheder for aktiviteter for hele familien.
Placeringen i Søhøjlandet med de smukke bakkedrag, søer og dybe skove danner optimale rammer for både afslapning, leg og motion. Eksempelvis kan man på få minutter gå fra boligområdet gennem skoven ned til Knudsø med den dejlige badestrand.

Tæt på Århus, Silkeborg og Skanderborg

Kun 25 minutters kørsel fra Kildebjerg Ry frister Århus’ charmerende centrum med et varieret handelsliv, et righoldigt kulturliv, caféer, restauranter og meget mere. Silkeborgs hyggelige gågader kan nås inden for en halv time, og Skanderborg, som er en fin forretningsby, ligger kun 12 kilometer væk.

Flere tilbud

Herunder kan du se nogle af de tilbud, der findes i og omkring Kildebjerg Ry.

Natur og fritid

Under punktet Natur og Fritid her på siden kan du læse mere om de forskellige muligheder, området kan tilbyde. Du kan bl.a. læse om Silkeborg Ry Golfklub, Pulsparken, Søhøjlandets stisystemer og meget andet.

Handels- og foreningsliv

Ry har et veletableret og varieret handels- og foreningsliv. På Ry.dk kan du finde informationer og kontaktoplysninger på alt, hvad der findes af byliv, foreninger, bibliotek osv.

Skoler og institutioner

Kildebjerg Ry har ’sin egen’ børnehave, Kildebjerg Børnehus. Børnehuset er en velfungerende daginstitution – med god trivsel for børn og voksne. Husets indretning inspirerer arkitekter og bygherrer rundt omkring, fordi indretningen både inde og ude er i top. Legepladsen ligger tæt ved skoven, som ofte benyttes til udflugter. Især har den nye skovhytte betydet, at børnene kan være i skoven hele dagen og også sove i shelterne og lave bål på bålpladsen. Børnehuset har plads til 26 børn vuggestuebørn og 70 børnehavebørn i alderen 0-6 år.

For de lidt større børn findes flere skoler i området. I selve Ry ligger Mølleskolen med ca. 900 elever. Mølleskolen samler overbygningseleverne fra de omkringliggende skoler.

Turisme

Kildebjerg Ry ligger smukt med udsigt til Himmelbjerget og adgang til hele Søhøjlandet. Området er i høj kurs blandt turister, og der er mange tilbud at komme efter. Se mere hos VisitSkanderborg, hvor du både kan finde overnatning, events og attraktioner i området.