invitation

Invitation til dialogmøde om seniorboliger

Invitation til dialogmøde om livsstilsboliger 50+ i Kildebjerg Ry den 7. maj 2018 kl. 19-21 Kom og sæt dit fingeraftryk på 30 nye boliger med fokus på fællesskab!

PensionDanmark og Realdania udvikler 30 nye boliger i det naturskønne Kildebjerg Ry og stiller spørgsmålet: hvordan skaber vi boliger med plads til fællesskab?
Boligerne er såkaldte Livsstilsboliger 50+. Denne type boliger er målrettet beboere over 50 år uden hjemmeboende børn, der ønsker en større grad af fællesskab end i en traditionel bolig. Det betyder at selve boligen er mere kompakt, og der er en større andel af fælles faciliteter.
Livsstilsboligerne er for dig, der måske ikke behøver ligeså meget plads derhjemme længere, men gerne vil kunne drage fordel af fælles faciliteter og et styrket naboskab.
Målet er at skabe plads til forskellighed, og boligerne henvender sig både til par og singler såvel som husstande med en høj og lav indkomst.

Til dialogmødet kan du høre PensionDanmark og Realdania fortælle mere om, hvorfor de har valgt at satse på at udvikle boligfællesskaber målrettet beboere over 50. Ligeledes kan du høre Anders Laugesen, formand for Socialudvalget i Skanderborg Kommune fortælle om, hvorfor det er et udviklingsprojekt, han byder velkommen.
Sidst men ikke mindst vil du få mulighed for at komme med dine input til, hvordan boligfællesskabet kan blive et attraktivt sted. Vi vil gerne blive klogere på, hvilke fælles faciliteter, der er vigtigst at have i det nye boligfællesskab. Hvad har du lyst til at dele? Og hvad vil du helst bare gerne have for dig selv? Hvordan skaber vi gode forbindelser
mellem det nye boligområde og resten af byen? Og hvordan understøtter vi det gode naboskab?

Dialogmødet er for alle interesserede. Både dig der kan se dig selv bo i en Livsstilsbolig 50+ nu eller om nogle år, og dig der bare er interesseret i udviklingen.

Tid og sted: 7. maj 2018 kl. 19-21, Ry Hallerne, Thorsvej 32, 8680 Ry. Der serveres kaffe og kage undervejs.

Tilmelding:

Du tilmelder dig dialogmødet her.
Der er begrænset antal pladser til rådighed, som fordeles efter ”først til mølle” princippet. Tilmeldingsfrist tirsdag den 1. maj.
Har du ikke mulighed for at deltage, men vil du gerne følge med i projektet, kan du se mere på PensionDanmarks hjemmeside.

Dialogmødet er det første af flere borgerrettede initiativer omkring udviklingen
af bebyggelsen. Næste åbne dialogmøde afholdes 20. juni 2018. Invitation følger.
Vi glæder os til at se dig!

 • Program:

 • 19.00 ::: Velkomst ved Anders Laugesen, Formand for Socialudvalget i Skanderborg Kommune
  19.10 ::: Livsstilsboliger 50+ ved Mia Manghezi/Mikkel Melamies, PensionDanmark
  19.20 ::: Rum og fællesskab for ældre ved Per Schulze, Programchef i Realdania
  19.30 ::: At bo kompakt med plads til fællesskab ved Anne-Mette Staberg Larsen, C.F. Møller
  19.50 ::: Dialog og debat styres af Mikkel Thomassen, Smith Innovation
  20.50 ::: Opsamling og den videre proces
  21.00 ::: Tak for nu!
 • NB: Hvis du allerede nu tænker, du kunne have interesse i at bo i de nye boliger, kan du skrive dig op på  interesselisten ved at sende en mail til interesseliste@deas.dk med dit navn, telefonnummer og e-mailadresse.
 • • Boligerne opføres på en grund på 9.200 m² i Kildebjerg Ry lige øst for Ry.
  • Boligerne bliver i ét plan med størrelser fra ca. 45 til 120 m2.
  • I første omgang opføres der cirka 30 boliger. I alt er der plads til 90 boliger på grunden. De første boliger forventes indflytningsklar i 2020.
  • Boligerne bliver DGNB bæredygtighedscertificeret.
  • PensionDanmark er bygherre.
  • Realdania støtter projektet med fokus på hvordan boliger kan være med til at skabe fællesskaber og forhindre ensomhed.
  • C.F. Møller er udpeget som arkitekt mens Smith Innovation har ansvaret for borgerdialog.