Golfbanen

Silkeborg Ry Golfklub råder over Danmarks største golfanlæg med 54 huller fordelt på 27 huller i Silkeborg (tre 9 hullers-sløjfer), 18 hullersbanen i Ry samt en 9 hullers pay & play-bane også i Ry. Begge baner i Ry er af international standard.

Herunder kan du se billeder fra golfbanen i Kildebjerg Ry:

Golfbanen Kildebjerg Ry Ecco-tour
Golfbanen Kildebjerg Ry, golfklubhuset
Golfklubhuset, Golfbanen Kildebjerg Ry
Golfbanen Kildebjerg Ry, turnering
Golfbanen Kildebjerg Ry, Pay Play-banen

Design af Line Mortensen

Golfanlægget er designet af den internationalt anerkendte banearkitekt Line Mortensen, der har været med til at designe golfbaner i Spanien, England, Tyskland, Holland og Danmark. “Projektet i Ry er på mange måder unikt, ikke mindst pga. det bakkede terræn, som danner rammen for banen i den østlige del af Kildebjerg Ry.” siger Line Mortensen, som er begejstret for det nye anlæg i Ry.

Co-designer på golfanlægget er den danske topspiller Søren Kjeldsen, der for første gang var med til at designe et golfanlæg. Søren Kjeldsen har spillet på Europa Tour i mange år og har deltaget i turneringer verden over.

Du kan læse mere om golfbanens design her.

Fra kornmark til golfbane

I foråret 2010 startede arbejdet med det store anlæg.
Pay and Play banen blev indviet i 2011
Den store bane blev indviet i 2012.
Der er lavet et flot klubhus med restaurant og diverse faciliteter. Fra terrassen er der en fantastisk udsigt over området med Himmelbjerget mod vest. Læs mere om indvielsen af klubhuset her.

Store turneringer på banen i Kildebjerg Ry

Også de store turneringer har fået øjnene op for golfbanen i Kildebjerg Ry. I sommeren 2014 blev dele af ECCO-touren spillet på den nye golfbane, som fik stor ros.

“Silkeborg Ry Golfklub råder over to helt fantastiske baner som klubben skal være meget stolte af.” siger Flemming Astrup, som er Promoter / CEO for Ecco Tour, – og han fortsætter:
“De fleste golfspillere ved eller har hørt at Silkeborg banen er blandt landets bedste, men jeg vil godt påstå at Ry banen har potentiale til noget rigtigt stort. Det er lidt af en overset perle på det danske golfkort.”

“I Silkeborg Ry Golfklub har vi tradition for værtskab for store begivenheder. Vi har de seneste 10 år arrangeret DIAC og DILAC, og på linje med en lang række af stortalenterne i disse turneringer, har vi også fået lyst til at prøve kræfter med en stor professionel turnering,” siger golfmanager i Silkeborg Ry Golfklub, Mads Rugholm.
“Med denne afdeling af Ecco Tour får vi mulighed for at markere den perfekte Grand Opening af arkitekten Line Mortensens nye Kildebjerg Ry-bane, lige som vi naturligvis også vil gøre brug af vores gamle mesterskabsbane i Silkeborg. Med 54 huller i Silkeborg og Ry råder vi over det perfekte anlæg til en stor Dunhill Links-lignende turnering med ikke færre end 240 spillere til start,” siger Mads Rugholm.

Banerne i Kildebjerg Ry bestod den professionelle prøve med glans
“Jeg synes at banearkitekten Line Mortensen er lykkedes med at skabe et fantastisk layout som er spilbart og udfordrende for spillere på alle niveauer.
Under 2014 ECCO-Touren fik begge baners stand og layout ros på et sjældent højt niveau, og jeg vil godt påstå at det er noget af det bedste vi har set i hele tourens historie – så vi vil glæde os til et gensyn i 2015.” fortæller Flemming Astrup, Promoter / CEO for Ecco-Tour.

“At ECCO-Tour’en kommer til Ry, viser styrken i det professionelle samarbejde der er opbygget med Silkeborg Ry Golfklub. En helt ny golfklub ville aldrig have kunnet få et sådan arrangement til Ry.” siger direktør i Kildebjerg Ry selskabet, Jens Mastrup:
“Derudover viser det også at de professionelle spillere betragter Ry banen som en bane af høj kvalitet. Havde banen ikke haft den høje kvalitet den har, var ECCO-tour’en heller aldrig kommet til Ry.
ECCO-touren vil også trække mange mennesker til byen, så alt i alt kan både byen og de helt almindelige golfspillere glæde sig over at dette arrangement kommer til byen.”