Øvrige tilbud

Natur og fritid har en helt naturlig sammenhæng med bolig- og erhvervsområdet i Kildebjerg. Og det var det, som visionen handlede om, da ideerne til Kildebjerg Ry blev udviklet omkring årtusindskiftet. Med sin beliggenhed midt i Søhøjlandets skønne natur byder Kildebjerg Ry på utallige muligheder for at nyde friluftslivets glæder.

Golfbanen er det naturlige centrum. Naturligvis især for golfspillere – men det store golfområde bliver også attraktivt for folk, der vil gå, løbe, cykle og ride en tur i området. Hvad enten man er til lange vandreture, hyggelige familieudflugter eller hæsblæsende ridt på mountainbike, findes mulighederne lige uden for døren ved Kildebjerg Ry.
Områdets mange søer indbyder desuden til kano og kajaksejlads eller måske en svømmetur fra de populære badestrande ved Knudsø, som ligger blot få minutters gang fra Kildebjerg Ry.

I og omkring Kildebjerg Ry finder du et utal af tilbud. Herunder kan du læse om et udvalg af dem.

Ry Biograf

Ry Biograf er en moderne biograf med den nyeste teknologi på både lyd- og billedsiden. Der er 93 pladser i biografen og den har tilknyttet 3 filmklubber: “6 film du ikke vidste du ville se” er klubben for voksne der gerne vil se såkaldt smalle og anderledes film. “Humlebien” og “Hobbitten” er børnefilmklubber for henholdsvis 0. – 2. klasse og 3. – 6. klasse. Du kan se biografens program og læse mere om historien bag på biografens hjemmeside.

Ry Bibliotek

Ry har sit eget bibliotek, som er en del af Skanderborg Kommunes Biblioteker. Biblioteket i Ry har desuden Borgerservice, så du kan forny dit pas, kørekort og få hjælp til andre spørgsmål. Du kan se åbningstider og læse mere om biblioteket på Ry Biblioteks hjemmeside.

Foreninger

Ry er kendt for at have et utal af foreninger – fra Cykelklubben, Roklubben over Kogræsserlauget og Kunstforeningen. Du kan finde alle foreninger på byens egen hjemmeside, Ry.dk

StoRYturen

Ry og Kildebjerg Ry emmer af historie. Her har boet mennesker fra tidernes morgen. De frodige skove og søer har været et fantastisk spisekammer og vandvejene har gjort rejser mulige, da det var den nemmeste rejseform. Disse og mange andre spændende historier er blevet bragt helt frem til publikum via StoRYturen, som er en rute med 33 historier på steder rundt omkring i Ry. Fortællingerne formidles digitalt, idet der på udvalgte steder, hvortil der knytter sig en særlig historie, er opsat en pæl med en såkaldt QR-kode. Koden scannes med din smartphone, hvorefter du automatisk får oplæst den pågældende fortælling. Du kan se ruten og læse mere på StoRYturens hjemmeside.

Ry Højskole

Ry Højskole er en af de ældste i landet. Den tilbyder forskellige ophold med de klassiske højskolediscipliner som teater, musik, friluftsliv, journalistik og Horisont. Du kan læse mere på Ry Højskoles hjemmeside.